RSS

Håkan Nesser – HIMMEL OVER LONDON

19 Nov

himmeloverlondonEin underleg, men likevel underhaldande thriller frå Håkan Nesser. Ein døyande og velståande mann samlar sine næraste til ein middag i London, der han lover store avsløringar. Forventingane byggast opp til middagen, medan me får høyre histora til hovudpersonen Leonard, frå då han i yngre dager budde i London, og jobba for Tsjekkoslovakiske motstandsfolk.

Så dukkar det plutseleg opp ei parallellhistorie, om ein svenske, Lars Gustav Selén, som så vidt har vore hinta til i den fyrste historia, og denne svensken har ei liknande historie som den Leonard har. Berre litt bedre fortalt, og litt meir spennande. Dei fleste namna går igjen i begge historiene, og med fare for å avsløre for mykje, så viser det seg at Leonard og middagen hans er ei historie i ei bok som Selén skriv på. (Det vil seie, det viser seg ikkje så altfor tydeleg)

Dessverre er blandinga av fiksjon og metafiksjon så surrete, at boka ikkje fungerer. Nesser er jo kjend for å ha eit litt liberalt forhold til geografi, og sjølv om handlinga foregår i London, kan ein berre gjette at hovudpersonane kjem frå eit BeNeLux-land.

Boka straumer over av referanser og ting som minner om noko du har lest før. Her er det eimar av både Kafka, 1Q84 og referanser til Agatha Christie.

Sida dette ikkje er nokon krim, så får det heller ikkje krimkarakterar, men om ein skulle verte nøydd til å gi boka eit terningkast, så ville det vere: Les heller ei anna bok av Nesser.

 
Kommenter innlegget

Posta av den 19/11/2013 in london, nesser, sverige

 

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggarar likar dette: